גו'גי בארי

הידעתם כי גוג'י ברי הוא הפרי היחיד בעולם שמכיל חלבון מלא ?

הפרי הקטן והאדום נמצא בטעמו איפשהו בין אוכמניות, תותי בר וצימוקים, והוא זכה במעמד הסופר פוד בזכות ולא בחסד:
גוג'י ברי מכילים 22 חומצות אמינו החיוניות לגוף, רמות גבוהות של ויטמין C ושלל מינרלים, במיוחד מגנזיום וברזל. 100 גרם של גוג'י ברי מכילות כ-9 מ"ג ברזל – מנת הברזל היומית המומלצת, מה שמאפשר בקלות לשלב את הפרי בתפריט היומי.
מקורו של הפרי בעיקר בסין, אך ניתן למצוא אותו גדל במקומות שונים בעולם, ואפילו בארץ ניתן להשיג אותו
גם במשקה האנרגיה INDIGO 🙂
קטן קטן, אבל מלא בטוב!
7 השאלות שלא העזתם לשאול על גוג'י ברי

מה זה גוג'י בר?

אין חנות טבע שלא תמצאו בה את פרי הגוג'י ברי – פרי אדמדם אשר גדל על שיח, לרוב במזרח אסיה, באזורי סין, טיבט, מונגוליה ונפאל, שם מגדלים בכמויות גדולות של את הגוג׳י ברי, עושים שימוש רחב ברפואת המזרח ואוכלוסיית האזרחים המבוגרים באזור נראים צעירים, פעילים ובריאים. עובדה זו עוררה את הרצון בעולם המערבי לחקור לעומק את תכונות של הפרי ואת האופן שבו הוא משפיע על הגוף. המחקרים קבעו באופן חד משמעי כי גוג'י ברי הוא מזון על הכולל שילוב יוצא דופן של מרכיבים מזינים אשר משפיעים משמעותית על אלה הצורכים אותו.

כיצד לצרוך את הגוג'י ברי - בכמוסות או כפרי מיובש?

הריכוזים באבקת הגוג'י ברי אשר בכמוסות גבוהים משמעותית מהפרי המיובש עצמו ולכן, צריכה של גוג׳י ברי בכמוסות יעיל ואפקטיבי הרבה יותר.
בעקבות מחקרים שנעשו, נמצא כי צריכת החומר הפעיל בלבד אשר מצוי בגוג׳י ברי, גבוה משמעותי יותר מאשר אכילת הפרי כולו.
אולם מלבד היתרון הטמון בערכים הגבוהים של הכמוסות, היתרון המשמעותי ביותר הוא הקלות והנוחות שבו ניתן לצרוך אותו מבלי לאכול את הפירות עצמם.
באיזה אופן צריכת גוג'י ברי משפיעה על הגוף?
קיימים אין-ספור מחקרים מדעיים המאשרים שמדובר בפרי עם השפעה חיובית עצומה על כמה מערכות בגוף במגוון דרכים, אלה 5 מרכזיות:

חיזוק המערכת החיסונית:

צריכה קבועה של פרי הגוג'י שומרת על הגוף מפני מחלות יום-יומיות כגון שפעת והצטננות, וגם מבעיות כרוניות כגון כאב ראש ובעיות במפרקים. הוא מכיל כמות גבוהה של חומצות אמינו ומינרלים אשר תורמים להגברת ייצור כדוריות הדם הלבנות בגוף וגם מסייעים לגוף להגן על הכבד, על הכליות ועל איברים נוספים הפעילים בתהליך ניקוי הרעלים בדם.

טיפול בעייפות כרונית:

גוג'י ברי מהווה חלק מתהליך הטיפול המומלץ לחולי דאבת (פיברומיאלגיה) ותשישות כרונית. היכולת שלו לחזק את המערכת החיסונית ולספק לגוף את החומרים החשובים שלעתים חסרים לו, משפיעה משמעותית על רמת האנרגיה והמרץ בגוף במהלך היום.

שיפור הראייה:

Zeaxanthin, נוגד חמצון שפרי הגוג'י עשיר בו, מונע התנוונות תאים בכל הגוף, ובמיוחד ברשתית העין, ולכן יעיל מאוד בשמירה בריאות העיניים גם עבור גילאי 65 ומעלה. מחקר שנערך בסין בקרב בני הגיל השלישי הראה שאכילת 14 גרם של גוג'י ברי ביום השפיעה על איכות הראייה של הנבדקים.

מסייע בהורדת רמת הסוכר בגוף:

מחקר שהתבצע עבור Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine (מגזין לרפואה משלימה ואלטרנטיבית) ופורסם בשנת 2012 מצא כי צריכה של תותי גוג׳י מאזנת את רמות הסוכר בדם, מסייעת למנוע או לחילופין לשפר את מצבם של חולי סוכרת.

מעכב הזדקנות:

ככל שהגיל שלנו עולה, כך הגוף מייצר פחות ופחות HGH (הורמון גדילה). פרי הג'וגי הוא אחד המזונות הבודדים הקיימים שהוכח מדעית כמגרה את הבלוטות האחראיות על ייצור הורמון זה, הודות לשילוב הייחודי של חומצות האמינו והגלוטומין המצוי בו. תהליך זה בעצם מעכב את הזדקנות התאים באופן טבעי.
תותי הגוג׳י ברי מסייעים להגברה של הורמון הגדילה בגוף, מה שגורם לאריכות ימים, שמירה על מסת שריר, הקטנה של מסת השומן, שיפור תפקודו של שריר הלב, הכליות וחיוניות לפעילותו של המוח.
רכיבים ספציפיים אשר הגוג׳י ברי מכיל, מונעים מחלות כגון סרטן לסוגיו השונים, מחלות לב וסוכר. עובדתית הוכח כי הגוג׳י ברי הוריד באופן משמעותי את רמות הגלוקוז ואת רמות השומנים בדם אצל אנשים סוכרתיים וכך גם אצל אנשים הסובלים מכולסטרול גבוה.

פרופיל המרכיבים של התותים

הגוג'י ברי הוא מקור עשיר לחלבון המכיל 22 חומצות אמינו שונות (מהוות את המבינה הבסיסי של החלבון) את חלקן הגוף לא מסוגל לייצר בעצמו.
ויטמינים מקבוצת B1, B2 וB6, המסייעים בפעילותה של מערכת העיכול, מערכת העצבים, מערכת החיסון, פעילות תקינה של העיניים, לגדילה ועוד.
ויטמין C – נחוץ ליצירת החלבון קולגן, המאפשר יצירת רקמות ועצמות יציבות, ושומר על נימי הדם והשיניים.
ויטמין E- אשר מצמצם את הסיכון למחלות לב.
ברזל – מינרל חשוב שבין היתר אחראי על תהליך הייצור של כדוריות הדם האדומות.
בטא קרואן- חיוני לחלוקת התאים ברקמות הגוף, מגן על מערכת העיכול ומפחית סיכויים לדלקות בכליות ובשלפוחית השתן.
פוליכרידים- שרשראות של מולקולות סוכרתיות. משמשים לאחסון אנרגיה זמינה בגוף, מייצבי רמות סוכר וממריץ חיסוני.

תותי הגוג'י ברי בעולם המודרני

אדם שעובד בשוק העבודה של שנות ה-2000, נמצא בממוצע בין 7-13 שעות במבט עיניים ישיר עם מכשיר אלקטרוני כלשהו. אם זה מחשב, סמארטפון או טאבלט. מבלי לשים לב אנו מאמצים את שריר העין פי כמה ממה שהוא מורגל להתאמץ בצורתו הטבעית.
שלא לדבר על דברים נוספים בהם העיניים מסייעות לנו במהלך היום כגון נהיגה, קריאת ספר לפני השינה או סתם הליכה כשכבר ירדה השמש. החדשות הטובות הן שאם נכניס לתפריטנו היומי את הכמות המומלצת של תותי הגוג׳י ברי, נוכל לסייע משמעותית בשיפור הראייה ולמנוע את ההתדרדרות הטבעית שלה לאורך השנים.

גוג'י ברי מכיל יאקסנטין ולוטאין אשר שייכים למשפחת הקרטונאידים, וממלאים תפקיד חשוב בשמירה על חוזק ובריאות הרשתית. הוא גם מכיל לוטאין ויאקסנטין אשר מתפקידים כמסנני קרינה- ״משקפי שמש״ המגנים על קולטני האור המצויים ברשתית.
נוגדי החמצון האלה, לא רק שהם מצויים בגוג'י ברי בכמות גדולה פי כמה מבגזר ומשאר מזונות כגון ברוקולי, עגבנייה, כרוב ניצנים או תירס, היספגותם של השניים יעילה במיוחד והוכח כי רמתם עולה בגוף פי 3 לאחר אכילה או שתייה של פרי הגוג׳י ברי.